Onderhoud

Onderhoud van uw bomen

Denk hierbij aan het, maar ook bomen kappen en het controleren van de bomen op ziektes. Het betreft specialistisch werk. Wij hebben inmiddels een jarenlange ervaring op het gebied van boomonderhoud opgebouwd.

Bestaand materiaal hergebruik

Beplanting en bestrating hergebruiken is een trend. Wij kunnen in veel gevallen  bestaand materiaal (her)gebruiken. Ondanks dat hergebruik zorgen we toch voor een gevoel dat u een volledig nieuwe tuin heeft.

Plagen en ongedierte bestrijden

Bestrijdingsmiddelen zijn per definitie giftig en doden plaagdieren en vaak ook andere dieren.  De middelen exact volgens het voorschrift gebruiken levert de minste schade op. Echter, voorkomen, belast het milieu het minst.

Particulier

Veel tuinonderhoud is prima zelf uit te voeren. Heeft u weinig tijd, geen groene vingers of bent u om wat voor reden dan ook, niet in staat om het onderhoud zelf uit te voeren, dan kunt u overwegen om het tuinonderhoud uit te laten voeren door een hovenier.

Bijkomend voordeel is dat u gebruik kunt maken van onze know-how. We weten precies welke werkzaamheden in welke periode van het jaar uitgevoerd moeten worden, beschikken over kennis en ervaring om de werkzaamheden optimaal uit te voeren. We gebruiken bovendien eigen gereedschap.

Ons inschakelen voorkomt achterstallig onderhoud, en daarbij komende kosten. Een onderhouds-contract, regelt welke werkzaamheden worden uitgevoerd, en u betaalt dan een vast bedrag per periode, altijd minder dan ad-hoc, en u bent het hele jaar verzekerd van een goed onderhouden tuin.

Periodiek onderhoud

Onderhoud van uw tuin houdt nooit op. Het is onontkoombaar aangezien  één keer overslaan zich al heel snel vertaalt naar meer werk later in het seizoen. Een abonnement op onderhoud helpt u om de kosten en de hoeveelheid werk zo laag mogelijk te houden.

Abonnement

Mocht u kiezen voor een abonnement dan verzorgen wij uw tuin volgens een afgesproken frequentie. Niet alleen regelt het abonnement  de kosten en frequentie maar ook de aart en intensiteit van de werkzaamheden. Ook houden we rekening met zaken die u graag zelf wilt blijven doen.

Kleinschalige aanleg

Eventuele (kleine) veranderingen aan uw tuin kunnen makkelijk worden gecombineerd met het onderhoud. Op basis van goede afspraken kunnen we, gebruikmakend van onze kennis van uw tuin, kleine aanpassingen snel en efficiënt doorvoeren.

Zakelijk

Een goed verzorgde groenvoorziening zegt iets over uw bedrijf en hoe uw organisatie in de maatschappij staat. Goed (periodiek) onderhoud geeft u de zekerheid dat ook inrichting aan de buitenkant gezien mag worden.

Doordat uw groen regelmatig een snoeischaar of schoffel ziet, blijft de uw groenvoorziening het hele jaar rond vitaal en ontstaat er geen overwoekering of wildgroei met alle gevolgen van dien. Vervanging of herstel kost over het algemeen significant meer dan periodiek onderhoud.

Wij kunnen de zorg voor alle elementen van uw groenvoorziening uit handen nemen. Afhankelijk van uw buiteninrichting bepalen we met u samen een optimale frequentie. Wekelijks, maandelijks, halfjaarlijks of alleen in voor- en najaar, zorgen onze hoveniers dat uw terrein er het hele jaar door er optimaal bij ligt.

Onderhoudscontract

Hiermee komen wij verzorgen wij al uw groen volgens een afgesproken frequentie. Niet alleen regelt de overeenkomst de kosten en frequentie maar ook de aard en intensiteit van de werkzaamheden. Wij ontzorgen u volledig.

Initiële grote beurt

Als onderdeel van – en vooruitlopend op de start van een onderhoudscontract – doen we een eenmalige grote beurt. Hiermee brengen we uw tuin op het gewenste niveau om dat niveau vervolgens te handhaven. 

Incidentele aanpassingen

Na verloop van tijd kunnen wij, juist omdat we uw groenvoorziening goed kennen ook makkelijk inspelen op de seizoenen. Hierdoor past de uitstraling van uw bedrijf bij de gemoedstoestand van uw klanten en maakt uw bedrijf naast een goede eerste ook een goede tweede of derde indruk.   

Gazon

Grasonderhoud zorgt voor een mooi groen, pas gemaaid gazon, Een lust voor het oog. De lekkere geur van gras is onbetaalbaar. Voor tips, een goede bemesting en het onderhoud van uw gazon komen we graag bij u langs, en uw gazon zal er snel weer weelderig groen uitzien!

Materialen onderhoud

Vlechtwerk, teak, Douglas, aluminium, textiel kunststof, graniet, het zijn slechts enkele van de materialen die wij in tuinen tegenkomen. Als geen ander weten we welk onderhoud en middelen er nodig is om deze materialen lang te laten mee gaan en er blijven mooi uit te laten zien.

Groenvoorziening

VanWageningen Tuinverzorging heeft een brede, zeg maar holistische, kijk op het onderhoud van de totale groenvoorziening. Het gaat om de groei, de seizoenen maar ook het gebruik van de tuin. Een tuin is een plek om te genieten van de natuur, elkaar, eten, spelen en relaxen.

Bemesting

Planten hebben naast water en licht ook voedingstoffen nodig. Normaal gesproken komen er voedingstoffen in de bodem vrij wanneer bladeren, takken en planten afsterven. Die cyclus wordt in tuinen vaak verstoord. Tijdens de onderhoudsbeurt zorgen voor  voeding aan de hand van een bemestingsplan.

Afvoer

Bij de aanleg en onderhoud van uw tuin blijft er over het algemeen heel veel (groen) afval over. Wij verzorgen de afvoer ervan en zorgen dat alles op een verantwoorde manier wordt verwerkt. Wij hebben daarvoor contracten bij gerenommeerde verwerkers van afval.

Beregening

Als het gaat om beregening is er veel keuze, van een handmatig systeem tot een vol automatisch systeem. Het is bijna geen luxe meer. Wij adviseren u over welk systeem het beste bij u en vooral uw tuin past. Naast een prijs krijgt u van ons een compleet stappen- en sproeiplan.

Advies

Wij helpen u graag met tips rondom het onderhoud van uw tuin. Wanneer bv planten, bomen, struiken of het gazon niet aanslaan of slecht groeien kunt u bij ons terecht. Desgewenst doen we een bodemonderzoek op basis waarvan een bemestingsplan kan worden gemaakt.

Onkruidbestrijding

Onkruid is er in vele soorten en maten. De meeste mensen het onkruid in de tuin liever kwijt dan rijk. Onkruid is lastig in te dammen en overwoekert het al snel. Wij bestrijden onkruid tijdens de onderhoudsbeurt. Ook tussen de stenen doen wij dit effectief en snel.

Neem vrijblijvend contact op